WZC Sint-Lucia

WZC Sint Lucia

Dagverzorgingscentrum

Woonzorgcentrum

Sint-Lucia

Contacteer ons  Onze vacatures

Update Corona 09/07

Update Corona 09/07

09 juli 2020

Beste familie Onze bewoners en naasten genieten de afgelopen weken enorm van het bezoek op de kamer. We willen hierbij nogmaals benadrukken dat onze bewoners tot een kwetsbare risicogroep behoren. Het blijft daarom erg belangrijk om de huidige maatregelen correct op te volgen. Onze medewerkers hebben dan ook hun uiterste best gedaan om ons huis COVID-vrij te houden.  Enerzijds merken we op dat de meeste bezoekers de richtlijnen correct opvolgen. Anderzijds is het voor sommige bezoekers niet duidelijk wat er wel of niet mogelijk is. In bijlage en onderaan de mail vind je een affiche met de belangrijkste richtlijnen ter ondersteuning van de vorige nota. Deze affiche vind je ook terug op de afdelingen. De huidige bezoekregeling blijft nog gelden tot en met 17 juli. Vanaf 18 juli voorzien we een versoepeling. Hieronder vind je een overzicht van de huidige en nieuwe bezoekregeling:

Bezoek tot en met vrijdag 17/07 Bezoek vanaf zaterdag 18/07
Ma – vrij van 13u – 16u in kamer of tuin Dagelijks van 13u – 16u in kamer of tuin. Ten laatste vertrekken om 16u30 (omwille van avondeten)
Deuren zijn open tijdens de bezoekuren Deuren zijn open tijdens de bezoekuren
Bewoner mag max. 1u/dag bezoek ontvangen Bewoner mag max. 2u/dag bezoek ontvangen
Per bewoner max. 3 bezoekers gelijktijdig op bezoek Per bewoner max. 3 bezoekers gelijktijdig op bezoek
Per bewoner max. 10 verschillende personen per week op bezoek (spreek onderling af wie deze 10 bezoekers zijn) Per bewoner max. 10 verschillende personen per week op bezoek (spreek onderling af wie deze 10 bezoekers zijn)
Huisdieren toegelaten Huisdieren toegelaten
Een praktische wijziging: de registratie blijft verplicht, je dient ieder bezoek te registreren. De registratiedocumenten per bewoner zijn vanaf do 9/07 in de bewonerskamer te vinden in plaats van in de inkomhal zodat je deze niet meer hoeft te zoeken in de kaft. Zoals in eerdere communicatie al aangegeven, blijft het enorm belangrijk om deze richtlijnen op te volgen. Wij, directie en medewerkers, zullen bezoekers aanspreken als er onregelmatigheden voorvallen. Indien nodig kan de toegang tot het WZC geweigerd worden. Bij wijziging van de situatie in ons huis bv. besmetting of uitbraak, logistieke problemen, personeelstekort… kunnen we steeds beslissen om tijdelijk een stap terug te zetten in de bezoekvoorwaarden en dit voor de gehele voorziening, een afdeling of een bewoner.

<< Naar archief