WZC Sint-Lucia

WZC Sint Lucia

Dagverzorgingscentrum

Woonzorgcentrum

Sint-Lucia

Contacteer ons  Onze vacatures

Update Corona 8/1

Update Corona 8/1

08 januari 2021

Tijdelijke bezoekregeling van 8/01 tot en met 18/01

Eén van de contra-indicaties van het Covid-vaccin, is een uitbraak van covid-19 in het WZC. Om het besmettingsrisico zo laag mogelijk te houden en om te vermijden dat we de vaccinatie moeten uitstellen, willen we u vragen om bezoek tot een minimum te beperken vanaf heden tot en met vrijdag 15/01. Vanaf zaterdag 16/01 tot en met maandag 18/01 zullen de deuren gesloten zijn en is bezoek niet mogelijk om een veilig klimaat te creëren voor het vaccinatiemoment. Bezoek is terug mogelijk vanaf dinsdag 19/01.

Bezoeker ziek

Als je ziek bent (ook bij een verkoudheid), blijf je thuis.

Als je getest moet worden en/of je bent positief en je bent in de 2 dagen vooraf nog op bezoek geweest in het WZC, gelieve ons dan te verwittigen op het nummer 0492/25 80 53 of 014/75 27 02.

Bezoeker positief of hoogrisicocontact

Bezoekers mogen 14 dagen niet op bezoek komen als:

 • ze positief getest werden, vanaf de staalname of de start van de symptomen.
 • ze een hoogrisicocontact hadden of terugkeren uit een rode zone en niet getest werden.

Tijdens deze periode mag een andere contactpersoon op bezoek komen bij de bewoner, mits ze geen contact hebben gehad met de positief geteste persoon.

Bewoner

Contact met bewoners van andere afdelingen wordt zoveel mogelijk beperkt. Binnen de afdeling kan de bewoner met andere bewoners contact hebben (afdelingsbubbel). Bij wandelen in de tuin houden bezoeker en bewoner minstens 1,5m afstand van andere bewoners/bezoekers.

Aantal contacten

 • Bewoners kunnen 2 bezoekers ontvangen:
  • 1 vaste nauwe contactpersoon: met deze (knuffel)persoon mag de bewoner fysiek dichtbij zijn voor langer dan 15 minuten, zonder afstand. Deze nauwe contactpersoon is nog steeds dezelfde persoon. Gelieve de naam hiervan te mailen aan dellevoet@sint-lucia.be mocht je dit nog niet gedaan hebben.
  • 1 sociaal contact: deze contactpersoon mag op bezoek komen mits het respecteren van de afstandsregels, de hygiënemaatregelen en het dragen van een chirurgisch mondneusmasker. Omwille van de huidige epidemiologische situatie is het aantal sociale contacten beperkt tot één sociaal contact, die om de twee weken kan wisselen.
  • Deze 2 bezoekers mogen samen op bezoek komen. Het sociaal contact dient altijd rekening te houden met de afstandsregels.
  • Kinderen worden net zoals volwassenen steeds meegeteld voor het bepalen van het aantal sociale en nauwe contacten. Kinderen onder de 12 jaar zijn niet verplicht om een mondmasker te dragen, maar het mag.

De nauwe contactpersoon kan zelf alternatieve contactmomenten organiseren in het WZC, vb. raamcontact, videobellen, … met andere familieleden/naasten.

Wanneer?

 • Bezoek is elke dag mogelijk (ook weekend) tussen 10u30 en 20u, gelieve niet langs te komen tijdens zorg- en maaltijdmomenten:
  • Ochtendzorg 7u - 10u30
  • Middagmaaltijd tussen 11u45 – 12u30
  • Avondmaaltijd tussen 16u45 – 17u30

Duur van bezoek

Er is geen beperking op de duur van bezoek.

Waar?

Bezoek kan in de kamer of in de tuin.

Inkom WZC

Beide ingangen van het WZC mogen gebruikt worden.

Mondneusmasker

Bezoek draagt verplicht een mondneusmasker, ook in de bewonerskamer en in de tuin.

Breng dit zelf mee. Zet op VOOR het betreden van het WZC.

Neem voor de bewoner een stoffen mondneusmasker in de inkomhal en drop het na het bezoek in de daarvoor voorziene mand in de inkomhal. U kan zelf het mondmasker bij de bewoner opzetten.

Kinderen onder de 12 jaar zijn niet verplicht om een mondmasker te dragen, maar het mag.

Registratie

Registratie verplicht bij het binnenkomen van het WZC in de inkom.

Correcte handhygiëne

Ontsmetten van handen:

 • Bij betreden van het WZC.
 • Bij betreden van de bewonerskamer.
 • Bij tuinbezoek: bij buiten gaan en binnenkomen in de Hessie.
 • Bij verlaten van de bewonerskamer.
 • Bij verlaten van het WZC.

Afstand houden

Afstand van 1,5m bewaren, is verplicht ten aanzien van andere bewoners, medewerkers andere bezoekers, met uitzondering van het 1 nauwe contact.

Kortste weg

Blijf NIET staan in leefruimten, gangen, bij de verpleegpost, in inkomhal,… Ga onmiddellijk naar de kamer van de bewoner.

Als de bewoner niet op de kamer is, druk dan op de bel in de kamer, de bewoner wordt door het zorgteam naar de kamer gebracht. Je kan in de kamer blijven of naar de tuin gaan.

Als je vragen hebt, druk dan op de kamerbel en onze medewerker komt zo snel mogelijk langs.

Drinken en eten

Het is niet toegestaan om te eten of te drinken in het bijzijn van de bewoner. Je moet dan het mondmasker afzetten wat een verhoogd risico kan zijn naar besmetting toe.

Cafetaria

De cafetaria is gesloten.

Was

Bezoeker wisselt zelf de was op de kamer van de bewoner. Als de was in de spoelruimte ligt, bel je in de bewonerskamer en vraag aan een medewerker om de vuile was te brengen.

Toilet

Het invalidentoilet voor dames op het gelijkvloers kan gebruikt worden door bezoekers. Ontsmet nadien het toilet.

Ontsmetten kamer

Ontsmet de kamer na het bezoek.

Flesje staat in de kast (zie affiche op de deur).

 

We hebben er vertrouwen in dat elke betrokkene, van bewoners en hun familie tot de medewerkers, bereid is constructief bij te dragen. Dat is ook nodig, want het gaat om een collectieve verantwoordelijkheid. Wij zijn dankbaar dat jullie die samen met ons blijven opnemen.

 

<< Naar archief